Quiche met spinazie en brie

Ingrediënten
• 150 gram Brie de Meaux
• 75 gram cashewnoten
• 4 eieren
• 200 gram verse spinazie
• 8 vellen hartige taartdeeg
• ½ courgette in kleine blokjes gesneden
• 100 ml room
• gedroogde tijm
• boter

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de spinazie in de pan tot deze gaat slinken en voeg de courgetteblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en laat de groenten uitlekken.

Vet de quichevorm in met boter en bekleed deze met de hartige taartdeegvellen. Klop de eieren los met de slagroom en voeg hier naar smaak tijm aan toe. Verdeel de spinazie, courgette en cashewnoten over de vormen en giet hierover het eiermengsel. Ten slotte snijd je de Brie de Meaux in plakjes en verdeel je deze over de vorm. Bak de quiche gaar en goudbruin op 180 °C in 25-30 minuten.

Eet smakelijk!